Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

RADIOKLUB

Předseda Ing. Ivan Pazderský, klubový volací znak OK1KCR

V současné době má Radioklub Chrudim 10 členů a kromě členství v AVZO TSČ ČR ZO Chrudim jsou jeho členové registrováni rovněž v celorepublikové odborné asociaci Český radioklub.

Vysílací základna Radioklubu na Vestci u Chotěboře

Činnost Radioklubu Chrudim sestává hlavně ze sportovní činnosti a z odborně-společenských akcí. Sportovní činnost je provozována na nejvyšším bodě Železných hor - z vysílacího střediska na vrchu Vestec u Chotěboře. Operátoři se snaží o navázání co největšího počtu spojení na co největší možnou vzdálenost. Přitom se samozřejmě s výhodou využívá i pobytu v přírodě včetně opékání uzenin, vaření guláše atd. Odborně - společenskou akcí, která je každoročně pořádána v zasedací místnosti ZO, je seminář techniky a vysílání s malými výkony ( QRP ), který má již i mezinárodní účast a koná se vždy na jaře v březnu. Na klubových schůzkách si členové vyměňují informace o nových materiálech a rady týkající se tohoto zájmového oboru členů. V září se členové pravidelně zůčastňují mezinárodního setkání radioamatérů v Holicích.

Radioklub Chrudim je rozdělen na dvě pracovní skupiny, které pracují relativně samostatně a v případě potřeby samozřejmě spolupracují a vzájemně se podporují. První skupina se zabývá převážně technikou a konstrukcemi, pořádá závody a technické semináře. Schází se každou první středu v měsíci (mimo prázdnin) od 18 hodin v klubovně ZO v Chrudimi. Druhá skupina vedená Ivanem Pazderským se zaměřuje především na provoz a závody a vybudovala si zmiňovanou kvalitní vysílací základnu a zázemí i pro několikadenní závody na kopci Vestec (viz obrázek).
Radioklub Chrudim má již dlouholetou tradici, je mezi radioamatéry dobře znám a na celorepublikových radioamatérských závodech se pravidelně umisťuje na předních místech.

Účast na pravidelných akcích:

Pravidelné schůze : Každou středu s výjimkou letních prázdnin.

Společenské akce :

  • březen seminář QRP techniky a vysílání Chrudim
  • květen účast na setkání radio a CB v Holicích
  • srpen účast na mez. setkání radioamatérů v Holicích

Sportovní akce (na vysílacím středisku Horní Vestec):

  • měsíčně Provozní aktiv na VKV
  • březen 1. Subregionální závod
  • květen 2. Subregionální závod
  • červenec 3. Subregionální závod (Polní den)
  • červenec Polní den mládeže
  • září IARU VHF Contest (Den rekordů)
  • listopad Marconi memorial contest (A1 contest)

Odkazy na další vnitřní klubové stránky: